En klynge speilkuler på et mørkgrønt teppe med lyserosa vegger i bakgrunnen.
© YAYOI KUSAMA. Courtesy of The Fredriksen Family Collection. Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg
  • 6. september 2024 kl. 17.00–19.00
  • Nasjonalmuseet

Bli med å feire åpningen av Søylerommets nye utstilling, hvor du får tre inn Yayoi Kusamas Narcissus Garden og oppleve urfremføring av det nye performanceverket Juvenilia Garden av Jonas Øren.  

I den nye utstillingen i Søylerommet får du oppleve den omsluttende installasjonen Narcissus Garden av den japanske kunstneren Yayoi Kusama. Verket, som består av 1300 speilkuler, omkranses av malerier av Hurvin Anderson, Michael Armitage, Louise Giovanelli, Yukimasa Ida og Kerry James Marshall, som på ulikt vis utforsker tradisjonelle motiver fra kunsthistorien, være seg landskaper, hager, draperier, eller blomster.   

Utstillingen er den tredje i serien med verk fra The Fredriksen Family Collection, en samling i kontinuerlig utvikling som utvider museets fortellinger om samtiden og vår nære fortid.   

Les mer om utstillingen her

Du får også oppleve urfremføring av Juvenilia Garden, en performance hvor Jonas Øren inviterer oss inn i et landskap av minner og erfaringer som dansekunstner, inspirert av Kusamas verk. Med seg har han Torfi Tómasson, med kostyme av Anne Karine Thorbjørnsen og musikk signert Mats Høstaker (freij). 
 
Baren i Salongen er åpen, og vi byr på lett servering og forfriskninger.  
Gratis inngang og åpent for alle - første til mølla gjelder!