Omvisning
Dypdykk: «Frankfurter-kjøkkenet» og kjøkkenkonservering

Frankfurterkjøkkenet fra 1926, i Nasjonalmuseets samlingspresentasjon.
Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg
«Frankfurterkjøkkenet» byr på et fascinerende stykke kjøkkenhistorie! Kjøkkenet ble designet i 1926 av den østerrikske arkitekten Margarete Schütte-Lihotzky og ble en modell for det 20. århundrets moderne arbeidskjøkken.
«Frankfurterkjøkkenet» ble raskt standard over hele Europa. I denne omvisningen gir møbelkonservator Merle Strätling et innblikk i Frankfurter-kjøkkenets historie og i konserveringsarbeidet som skjedde før Nasjonalmuseet kunne stille ut sitt helt egne, originale «Frankfurterkjøkken».
Omvisningen krever ingen påmelding, men du må ha billett til museet for å kunne delta. Oppmøte i rom 20 i samlingspresentasjonen.
Ønsker du å bli godt kjent med et kunstverk eller et tema i en utstilling? Bli med på en Dypdykk-omvisning hvor du kan få dypere forståelse for kunst, arkitektur og design!