Theodor Kittelsen, «Pesta i trappen», mellom 1894 og 1896.
Foto: Nasjonalmuseet
  • 16. februar 2021
  • På engelsk

Det mørke temaet og Pesta-skikkelsen i Theodor Kittelsens serie om Svartedauen fra 1890-tallet har igjen blitt urovekkende relevant. Det er nesten så man kjenner Pesta i selve rommet når man ser inn i hennes hule ansikt. Hvorfor valgte Kittelsen denne gamle, krokete skikkelsen som bilde på pesten som rammet Norge på midten av 1300-tallet? Hva inspirerte han i hans egen samtid? Hvilke teknikker benyttet Kittelsen for å få fram alle de skrekkinngytende detaljene i tegningene?

Bli bedre kjent med et av de skumleste motivene i samlingen i denne direktesendingen fra Nasjonalgalleriet, hvor du møter kurator i Nasjonalmuseet Møyfrid Tveit, med spisskompetanse på Kittelsen, og papirkonservator Tina Grette Poulsson, og ikke minst; selveste Pesta.

Når vi sender direkte Facebook og YouTube 16. februar, kan du stille spørsmål om verket i kommentarfeltet, og vi vil gjøre vårt beste for å få spørsmålene besvart av ekspertene.

Har du noe du vet at du lurer på allerede? Send oss ditt spørsmål allerede nå. Du kan stille spørsmål på norsk eller engelsk.

Arrangementet foregår på engelsk, men vil tekstes på norsk etter direktesendingen. Opptaket vil publiseres på YouTube.

Meld deg gjerne på i facebookarrangementet.

Tett på er en ny strømmeserie fra Nasjonalmuseet, hvor vi kommer tett på noen av høydepunktene i maleri- og tegningsamlingen.

Se opptaket av arrangementet her:

Jobber ... Jobber ...