Biblioteket
Praktisk informasjon for besøkende til biblioteket
Nasjonalmuseets fag- og forskningsbibliotek har inngang fra Dronning Mauds gate 2 og er åpent for alle.
Bibliotekets boksamlinger må benyttes på stedet og kan ikke lånes hjem. Samlingen er søkbar i Oria (lenke åpnes i ny fane). Her finner du også digitaliserte versjoner av mange av de norske bøkene. Deler av boksamlingene er plassert i magasin, og det må påregnes noe tid til å hente fram disse.
Arbeidsplasser i biblioteket
Vi tilbyr egen stillelesesal med 22 arbeidsplasser, i tillegg til 20 arbeidsplasser i biblioteket. Arbeidsplassene er fortrinnsvis for de besøkende som skal bruke bibliotekets samlinger.
Studierom
Ved behov, og etter visse oppfylte kriterier, kan besøkende søke om å bruke egne studierom i biblioteket. For å søke om plass til disse, sendes en epost til biblioteket@nasjonalmuseet.no hvor det oppgis hvilket prosjekt/materiale søkeren jobber med, og i hvilken periode (konkrete dager og uker) det søkes om. Vi prioriterer besøkende som skal arbeide faglig og vitenskapelig med Nasjonalmuseets bibliotek og arkivs materiale. For bruk utover dette kan man få tilgang til studierom på drop-in ved å hendvende seg til skranken.
Ved besøk
Det gis tilgang til trådløst nettverk og mulighet for kopiering og skanning av bibliotekets samlinger.
På egne søkeportaler i biblioteket gis det tilgang til et utvalg elektroniske ressurser.
Bagger, ryggsekker, bærenett og vesker kan ikke tas med inn i biblioteket, men må plasseres i oppbevaringsskap i garderoben.
Det er kun tillatt med drikke i biblioteket dersom det er vann i flaske. Mat og annen drikke er kun tillatt i et eget spiseområde ved inngangen og skal ikke tas med inn i biblioteket.
For bibliotekspørsmål kontakt oss på: biblioteket@nasjonalmuseet.no
Om samlingen
Bibliotekets samling inneholder ca. 150.000 bøker og ca. 1300 norske og utenlandske tidsskrifter. Disse er innenfor billedkunst, kunsthåndverk, design, arkitektur, kunstteori, konservering og museologi.
En vesentlig del av boksamlingen består av kunstnermonografier, utstillingskataloger og bestandskataloger. I tillegg har biblioteket en stor samling oppslagsverk og auksjonskataloger, samt kunstnerbøker.
Ca. 123 av tidsskriftene i samlingen er i løpende abonnement, og flere av dem er tilgjengelig både i trykket og elektronisk form.