Flerstemmighet: Folkedialog som metode i kunstmuseet
Velkommen til kurs i folkedialog!
Hva er de viktigste elementene i en dialog? Hva vil det si å lytte? Og hvordan stille gode spørsmål?
Nasjonalmuseet inviterer til et prosessorientert kurs over to dager i samarbeid med Nansen Fredssenter, som har utviklet en metode de kaller «folkedialog».
Folkedialog er en tilrettelagt samtale der personene som er til stede er på en nøytral og trygg arena der de kan dele meningene sine. Målet er ikke å bli enige, men å få fram ulike perspektiver med respekt og nysgjerrighet overfor hverandre.
Som deltager på dette introduksjonskurset får du innblikk i ulike verktøy knyttet til metoden. Dialog regnes som en viktig del av samtidens museologi og har i økende grad vært knyttet til en demokratisering av museet. Tilrettelagt dialog har vist seg å være en meningsfull metode som gir rom for ulike stemmer og bidrar til økt forståelse mellom mennesker. I Nasjonalmuseets bruk av metoden undersøker vi hvordan den kan forsterke og forbedre kunstformidlingen.
Kurset passer for deg som arbeider med formidling og undervisning i kunstmuseer, og det er ønskelig at du deltar begge dager. Tidspunkt: Torsdag 30.01.25 kl. 10.30 –17.00 og fredag 31.01.25 kl. 09.00 – 15.00.
Du trenger billett for å delta. Pris: 200 kroner inkludert lunsj. Meld deg på og kjøp billett her. Oppmøte i resepsjonen ved personalinngangen.