Open Call: Familie til performancen «Family»
Nasjonalmuseet og Francesca Grilli inviterer alle slags familiekonstellasjoner til å søke om deltagelse i performancen «Family» som blant annet skal vises på det nye Nasjonalmuseets åpning 11. juni 2022.
Den italiensk/belgiske kunstneren Francesca Grilli har utviklet performance-prosjektet «Family». Vi ønsker at du og din familie blir med å levendegjøre verket for Nasjonalmuseet. Til visningene vil vi ha en familie bosatt i Norge. Familien som velges skal synge titler fra museets kunstsamling, etter en innøvingsperiode med Grilli og hennes komponist. Vi ser etter familier i aller videste forstand. Dere kan melde dere på med valgte eller biologiske familiemedlemmer – eller en blanding.«Family» begrenser seg ikke til biologiske relasjoner men utvider konseptene for kjærlighet og fellesskap. Alle kan søke så lenge familiegruppen består av minst tre generasjonsledd og dere er glade i å synge.
«Family» handler om tid, representert gjennom de ulike generasjonene, og deres ulike stemmer. I samspill med verk fra samlingsutstillingen, som representerer en tidsperiode på tre tusen år, gis performancen en utvidet tidsdimensjon. Grilli ser museet som et familietre, som en ryggrad bakover i tiden. – Jeg liker idéen om at en familie kan ta eierskap til museet. Ved å feire sine favorittverk med sang blir de selv en del av institusjonen, sier hun.
Familien som velges ut til å delta i prosjektet vil over en periode på to år, én gang hvert kvartal, fremføre verket i Nasjonalmuseet.
Med denne tilstedeværelsen over tid bringer Grilli også med seg et ønske om å forene kunst og liv i noen enkle øyeblikk.
Noe for deg og din familie?
Søknadsfrist 15. desember 2021.
Om kunstnerne
Francesca Grilli (født i Bologna, 1978; bor og jobber i Brussel) arbeider tverrfaglig med fokus på performance og installasjon. Hun har deltatt i en mengde performance-festivaler, solo- og samleutstillinger i internasjonale museer og institusjoner over hele verden, blant annet: MAXXI L’AQUILA, L’Aquila (2021); Saal Biennal, Tallin (2019); Palais De Tokyo, Parigi (2017); Van Abbemuseum, Eindhoven (2017-2015); Centrale Fies, Fies - Trento (2017 - 2006); MAXXI, Roma (2016); Padiglione Italia, 55. Biennale Arte di Venezia (2013); Serpentine Gallery, London (2009); MAMBO, Bologna (2010), Manifesta7, Bolzano (2008).
Willy De Roij de Rooij er født i Venlo i 1956. Hun bor og jobber i Eindhoven. For seks år siden startet hun et kor med frivillige på Van Abbe museum for moderne kunst i Eindhoven. Repertoaret består av sanger som knyttes til kunstverk i utstillingene og komposisjoner av kunstnere. Ofte lager hun komposisjoner i samarbeid med kunstnerne. De Rooji er utdannet kordirigent og har ledet flere kor for både sekulær og religiøs musikk. Hun synger selv sopran i flere kor. Hun jobbet med Francesca Grilli med produksjonen av “The forgetting of air”, 2016 med bevegelsestrening for scenen.