Le Corbusier ved havet

6. mai 2018–16. desember 2018

Villa Stenersen

Jeg trekkes mot steder der mennesker lever naturlig. Le Piquey er fullt av liv som er sunt, fredelig og i målestokk: i en menneskelig målestokk … Dette er det sivilisasjonen ødelegger og kaster mennesker inn i falskhet og misnøye.

Le Corbusier i brev til moren, 1932

Mange forbinder arkitekten Le Corbusier med ideen om huset som en bomaskin – eller med radikale byplaner med ruvende boligblokker og effektiv biltrafikk. Han var besatt av maskinen. Samtidig satte fascinasjonen for naturen preg på arbeidene hans, både som arkitekt og maler.

Gjennom reproduksjoner av skisser, tegninger og malerier presenterer denne utstillingen Le Corbusiers arbeid som billedkunstner i perioden 1926–36. I disse årene dro han hver sommer til Le Piquey i Bassin d’Arcachon-bukten på den franske sørvestkysten. Dette ble et fristed for rekreasjon, langt borte fra storbylivet i Paris. Han tegnet uten stans: båter, skjell, kongler, drivved og steiner han fant på stranden. Tilbake i atelieret i Paris bearbeidet og abstraherte han motivene i maleriene sine.

Han skrev også entusiastisk om hvordan fiskerne bygget hyttene sine, som et naturlig svar på livsmønsteret og klimaet: «Disse husene er palasser!» Utstillingen viser eksempler på hvordan arkitekturen hans endret seg rundt 1930. Nå tegnet han boliger med steinmurer og trekonstruksjoner, som stod i sterk kontrast til det modernistiske formspråket i hans tidlige villaer i pusset betong.

Utstillingen er et samarbeid med professor emeritus Tim Benton og kunstner Bruno Hubert.

 

Få med deg utstillingen i Villa Stenersen – ­­­­­­­­­­­­Tuengen allé 10 C, Oslo. Utstillingen er åpen i Villa Stenersens åpningstider, søndager kl. 12.00 til 16.00 og tirsdager 12.00 til 17.00.

Ankomst:

T-bane linje 2 eller 5 (Avløs eller Østerås) til Borgen stasjon. Tuengen allé er første/nærmeste vei som krysser Sørkedalsveien. Det tar ca. 10 min. å gå fra stasjonen til villaen.

Eventuelle besøkende med bil har dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, men må stoppe/parkere i Tuengen allé.

Kontakt:

Presse: Elise Lund
Utstillingskuratorer:
Tim Benton, Bruno Hubert, Talette Rørvik Simonsen
Kurator formidling: Gudrun A. Eidsvik
Prosjektleder: Gudrun A. Eidsvik

Kopirett for alle verk av Le Corbusier © FLC - ADAGP

Medieomtale:

Relatert innhold

Utstillinger 45 58 ./9Swp1O1a.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/utstillinger/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#exhibitions 2

Arrangementer