NG.M.00525.jpg
Harald Sohlberg, «Sommernatt», 1899. Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland

Harald Sohlberg. Mittsommernacht

12. juli 2019–27. oktober 2019

Museum Wiesbaden

Utstillingen «Harald Sohlberg. Uendelige landskap» var en stor suksess i Nasjonalgalleriet. Etter atter en suksess i Dulwich Picture Gallery i London, åpner den nå for det tyske publikum i Museum Wiesbaden.

For første gang vises Harald Sohlbergs kunst i så stort omfang for et europeisk publikum.

Utstillingen viser bredden og tvetydigheten i Sohlbergs kunst. Bildene er mystiske og tankevekkende. Stille sommernattsmotiver beskriver naturens skjønnhet, men kan samtidig vekke uro.

Fargesterke malerier appellerer til intuisjon og følelser. De tar for seg de skjulte sammenhengene mellom den ytre sansbare verden og menneskets indre vesen.

Unik og evig aktuell

I mange av landskapsmaleriene er fraværet av mennesker påfallende, fordi de samtidig inneholder spor etter menneskelig aktivitet, som hus, veier og telegrafstolper.

Spennet mellom det tradisjonstro og det moderne liv gjør hans billedverden spesiell både i norsk og internasjonal sammenheng. Motivene og malemåten skiller ham fra hans samtidige, men gjør ham også unik og evig aktuell.

Utstillingen markerer Harald Sohlbergs 150-årsjubileum, og avslutter sin turné i november hos Trondheim Kunstmusem.

Utstillinger 45 58 ./9Swp1O1a.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/utstillinger/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#exhibitions 2

Arrangementer