P3170119.JPG
Kristin Jarmund i utstillingen. Foto: Nasjonalmuseet

Kristin Jarmund. Selected Works

30. august 2008–21. september 2008

Nasjonalmuseet – Arkitektur

Utstillingen viser ni av Kristin Jarmunds viktigste prosjekter. De spenner fra små interiører til store kontorbygg, i hovedsak fotografert av Per Maning.

I løpet av de tyve årene som har gått siden debuten, har Kristin Jarmund stått for en omfattende og vidtfavnende produksjon av høy kvalitet - fra gjennomarbeidede interiører, som den lille glasskiosken i Nasjonalgalleriet restaurant, til det store kontorbygget for Bertel O. Steen på Sogn i Oslo. Jarmunds skolebygninger har vært banebrytende, og hennes urbane bygninger på Tjuvholmen og i Stortingsgata har fått mye oppmerksomhet. Hennes ferskeste prosjektet er Den norske ambassaden i Kathmandu, som ble offisielt åpnet 18. august 2008.

Prosjektene
som vises i utstillingen er; Fyrstikkterrassen, Justervesenet, Råholt skole, Benterud skole, Stortingsgata 6, Skattens hus Sandvika, Eitzen Groups hovedkvarter på Tjuvholmen, Nydalen T-banestasjon og Nasjonalgalleriets kafé. Ved siden av fotografier, vises enkelte tegninger og en rekke materialprøver knyttet direkte til prosjektene.

Internasjonal vandreutstilling
Etter at utstilllingen er stilt ut i Oslo, vil den sendes på en internasjonal vandring i samarbeid med Nasjonalmuseet, støttet av Utenriksdepartementet og Innovasjon Norge, som et ledd i profileringen av Norge gjennom samtidsarkitektur. På reiseplanen for 2009/2010 står både europeiske og amerikanske stoppesteder.

Monografi
Samtidig med utstillingen lanserer Pax Forlag monografien "Kristin Jarmund" i serien Norske Arkitekter. Boken inneholder, ved siden av mange av fotografiene fra utstillingen, en bred presentasjon av arkitektens andre prosjekter, samt essays av den anerkjente Columbia-professoren Kenneth Frampton og av Arkitektnytt-redaktør Bente Sand.

Kristin Jarmund
(f. 1954) er utdannet ved NTH i Trondheim og ved Architectural Association (AA) i London. Hun har vært leder av Rådet for byarkitektur i Oslo kommune, er mottaker av flere priser for arkitektur og har vunnet en rekke arkitektkonkurranser. Jarmund er medlem i Norske Arkitekters Landsforbund (NAL), Norske Interiørarkitekters og Møbeldesigneres Landsforening (NIL). Kontoret Kristin Jarmund Arkitekter AS ble etablert i 1985 og består av både arkitekter og interiørarkitekter.