Tori Wrånes. Hot Pocket

21. april 2017–3. september 2017

Museet for samtidskunst

Er vi inni en hule eller er vi inni magen på et udefinerbart dyr? Lyset pulserer opp og ned, og det er noe som flakser i taket. En eldgammel baby står og bjeffer, igloen har fått pels, og pyramidene er blitt kvadratiske.

«Hot Pocket» er den første store presentasjonen av Tori Wrånes i Norge, og viser nye arbeider samt noen verk som ikke tidligere har blitt vist her før. Utstillingen følges av et performance-program.

Tori Wrånes (f. 1978) er blant Norges mest internasjonalt anerkjente kunstnere og har en unik stemme i samtidskunsten. Med kostymer, rekvisitter, stemme og bevegelse skaper hun suggererende og hypnotiske tidslommer: hemmelige energiske rom og trolske utopier. Wrånes’ altomfattende prosjekter trekker oss inn i en drømmeaktig og magisk verden der alt er mulig. Tradisjoner ommøbleres og bøyes i alle mulige retninger, det seg være konsert i en skiheis, ballett med byggekraner eller operasangere på sykler. 

Tori Wrånes’ arbeider er blitt vist ved bl.a. Centre for Contemporary Art, Lagos Nigeria; SculptureCenter, New York; Dhaka Art Seminars, Bangladesh; Colombo Art Biennale, Sri Lanka; De Appel Arts Centre, Amsterdam, Grand Palais, Paris; Carl Freedman Gallery, London. Hun har laget bestillingsverk til bl.a. Sydney-biennalen, Performa i New York, festspillene i Bergen og Lilith Performance Studio, Malmö. 

 

Museet for samtidskunst
Bankplassen 4, Oslo

Bestill privat omvisningKontakt

Presse: Elise Lund

Utstillingskurator: Stina Høgkvist

Formidlingskurator: Siv Hofsvang

Prosjektleder: Marthe Tveitan 

 

«Hot Pocket»-blogg #1: En fresh start

Blogger Tamarin Varner følger Tori Wrånes' arbeid med utstillingen «Hot Pocket» i Museet for samtidskunst.

Utstillinger 45 58 ./9Swp1O1a.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/utstillinger/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#exhibitions 2

Arrangementer