Designkonkurranse: «Stol på museet»

26. oktober 2018–2. desember 2018

Mellomstasjonen

10 norske designere har konkurrert om å lage stol til det nye Nasjonalmuseets konferansesal og publikumsområder, hvor Andreas Engesvik med bidraget «Aura» stakk av med seieren. Juryen, ledet av den anerkjente møbel- og industridesigneren Jasper Morrison, begrunner valget av vinnerstolen slik:

«Aura» er en vakker stol som tilfører rommet der den skal benyttes en forførende mykhet og eleganse. Stoldesignet har en linjeføring som peker både bakover og fremover i tid.

26 designbyråer var med i prekvalifiseringen. De 10 som ble plukket ut til å delta i konkurransen, er: Anderssen & Voll, Andreas Engesvik, Atle Tveit Design, Linda Evensen Design, Hallgeir Homstvedt Design, Stine Aas Design, Morten & Jonas, Torstein Design AS, Vera & Kyte og Johan Verde Industridesign. Alle bidragene stilles nå ut i Mellomstasjonen. 

Hensikten med konkurransen er blant annet å styrke museets tilknytning til norsk designmiljø og vi er veldig stolte over å ha gjennomført dette

Hanne Raunehaug, Prosjektleder for brukerutstyrsprosjektet i Statsbygg

Konkurransen er et samarbeid mellom Nasjonalmuseet og Statsbygg.

Gratis inngang. 

Velkommen!

Mellomstasjonen

Kontakt
Kommunikasjonsrådgiver: Hanne Marie Willoch

Medieomtale

Utstillinger 45 58 ./9Swp1O1a.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/utstillinger/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#exhibitions 2

Arrangementer