Tal Eyal: Foredrag om The Weizmann House

8. mai 2017
19:00–20:00

Villa Stenersen

Meld deg på

Iconic Houses Lecture Tour 2017  

The Weizmann House ble tegnet og bygget av den verdenskjente jødiske arkitekten Erich Mendelsohn mellom 1934 og 1937 som privat bolig for Dr. Chaim Weizmann, første president i staten Israel, og hans kone, Dr. Vera Weizmann. Beliggenheten de valgte var Rehovot, i nært naboskap med Sieff-instituttet som Weizmann opprettet i 1934 (senere kjent under navnet The Weizmann Institute of Science). Dette var Mendelsohns første prosjekt i landet, og målet hans var «å konstruere en bygning som skulle være orientalsk til en slik grad at en europeer kunne føle seg hjemme i den.»

Foredraget blir holdt av arkitekten Tal Eyal som leder sitt eget arkitektkontor med spesialisering i bestående miljøer og arkitekturhistorisk forskning.

Både Weizmann House og Villa Stenersen er medlemmer i det internasjonale nettverket for framstående villaer fra det 20. århundret; Iconic Houses. Foredraget er en del av 3rd European Iconic Houses Lecture Tour. Les mer om Iconic Houses.

Foredraget er på engelsk.

Fri entré.

Villa Stenersen er åpen fra 18 til 21 denne kvelden. Foredraget varer 1 time.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold