KonkurranseutkastPerspektiv_ViKan-utstillingen_ArneKorsmo_og_KnutKnutsen1935.jpg
Konkurranseutkast til ViKan-utstillingen. Arkitekter: Arne Korsmo og Knut Knutsen. 1935. Foto: Nasjonalmuseet

Fra biblioteket: Geirr Olav Gram: «Vi kan»-utstillingen 1938 – propaganda, arkitektur og Oslo

20. mars 2018
18:00–21:00

Villa Stenersen

I 2018 er det åtti år siden Vi kan-utstillingen ble arrangert ved Frognerstranda i Oslo. Utstillingen var fylt av forbruksvarer fra Oslo-bedrifter innenfor sjangerne brukskunst, håndverk og industri, men var også arena for presentasjoner av velferdstiltak i Oslo kommune, lansert av Arbeiderpartiet. Vi kan-utstillingen er et godt norsk eksempel på internasjonale utstillingstrender i mellomkrigstiden, der optimisme for framtiden stod i sentrum. Ny teknologi, nyskapende utstillingsdesign og arkitektur nådde nye høyder.

Denne kvelden møter du historiker Geirr Olav Gram i Villa Stenersen, tidligere tilknyttet Riksantikvaren og Teknisk museum. Fra januar 2018 er han doktorgradsstipendiat i historie ved Universitetet i Agder med NS-utstillingene under okkupasjonen som tema.

En kveld i villaen

Villa Stenersen åpner dørene kl 18.00 og inviterer til taffelmusikk fra flygelet i hagestuen før og etter foredraget. Foredraget starter kl. 19.00.

Enkel servering. Det er ingen omvisninger i huset denne kvelden, men det er mulig til å se huset på egen hånd før og etter foredraget. Villaen stenger kl. 21.00.

Meld deg på!
Begrenset antall plasser

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold