VillaBenjamin.jpg
Foto: Villa Benjamin, Teigens Fotoatelier

Fra biblioteket: Foredrag om Villa Benjamin og entartet kunst

14. november 2017
19:00–20:00

Villa Stenersen
Fullbooket

Villa Benjamin er det første huset i rekken av karakteristiske hvite villaer i Slemdalsveien i Oslo. Arne Korsmo tegnet boligen i 1935 til sin venn Louis Benjamin, en jødisk forretningsmann og brukskunstner. I nært samarbeid med byggherren realiserte Korsmo et allkunstverk etter tidens internasjonale normer. Da okkupasjonsmakten rekvirerte villaen i 1942 ble Korsmos utsmykking i spisestuen definert som entartet og overmalt.

Foredragsholder Kathrine Lund er kunsthistoriker, kurator og sakprosaforfatter, og har spesialisert seg på mellomkrigstidens og okkupasjonstidens kunst. Som kurator var hun ansvarlig for utstillingene Kunst og kamp. Kunstnerne i Sosialistisk Kulturfront ved Lillehammer Kunstmuseum og for Krigsbilder. Kunst under okkupasjonen ved Bomuldsfabriken Kunsthall i 2015. Hun har skrevet blant annet Krigsbilder. Kunst under okkupasjonen 1940–1945, Bomuldsfabriken Kunsthall (medforfatter 2015), Diplomatiets kunst. Utenriksdepartementets samling, Oslo, Press (2015) og Kunst og kamp. Kunstnerne i Sosialistisk Kulturfront, Orfeus (2012).

Villa Stenersen åpner dørene kl. 18.00 og inviterer til taffelmusikk fra flygelet med Philip Birkenes før og etter foredraget. Villaen stenger kl. 21.00 denne kvelden.

Arrangementet er gratis.

Velkommen!

Ankomst:

T-bane linje 2 eller 5 (Avløs eller Østerås) til Borgen stasjon. Tuengen allé er første/nærmeste vei som krysser Sørkedalsveien. Det tar ca. 10 min. å gå fra stasjonen til villaen.

Eventuelle besøkende med bil har dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, men må stoppe/parkere i Tuengen allé.

Åpningstider:

Villa Stenersen er åpen fra kl. 18.00–21.00 de dagene det er «Fra biblioteket».

Villaen er ellers i perioden 1. mai til 31. oktober åpen for publikum hver søndag kl. 12.00–16.00, og på bestilling der man betaler for inngang.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold