Babyvandring Villa Stenersen.jpg
Foto: Annar Bjørgli / Nasjonalmuseet

Babyomvisning: Opplev Le Corbusier som billedkunstner

27. november 2018
13:00–15:00

Villa Stenersen

Velkommen til babyomvisning i Villa Stenersen!

Villa Stenersen er av de få villaene inspirert av internasjonal modernisme i Norge, som også er åpen for publikum. For tiden viser Nasjonalmuseet utstillingen «Le Corbusier ved havet» som ble til i kjølvannet av feriene hans på sørvest-kysten av Frankrike i perioden 1926-36. Gjennom foto, brev, tegninger og malerier, alle reproduksjoner, er det mulig å få et nytt blikk på den kjente utøveren. I Villa Stenersen er utstillingen spredt i alle etasjer, for å belyse Korsmo og inspirasjonen han fant i det internasjonale, sammenhengen mellom billedkunst og arkitektur, og Rolf E. Stenersens forhold til arkitekten han valgte.

Omvisningen starter ute med den berømte, runde garasjen Rolf E. Stenersen bestilte av arkitekten Arne Korsmo. Under besøket legger vi vekt på det særegne ved den nordiske funksjonalismen, Korsmos fargebruk, samarbeidet mellom byggherre og arkitekt og livet i Villa Stenersen for en småbarnsfamilie og deres kunstsamling.

 

Babyomvisning

Babyomvisningene er lagt til rette for foreldre i permisjon som ønsker litt kulturelt påfyll. Det er mate- og stellemuligheter i villaen. Vi serverer vann og frukt. Husk å ta med bæresele.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold