Teaterkvartalet08.jpgFo
Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Visning på en ny måte – boligekskursjon og hjemme hos-konsert

10. juni 2018
13:00–15:00

Nasjonalmuseet – Arkitektur

Meld deg på 

Velkommen til ekskursjon (med oppsatt buss) til et av byens nye boligområder, med omvisning, leilighetsbesøk og kunstneriske innslag ved ensemblet Lemur.

Turen går til Teaterplassen og de nye Grønlandskvartalene. Dette blir en annerledes opplevelse av en typisk moderne Oslo-leilighet i tjukkeste sentrum.

Oppmøte ved Nasjonalmuseet – Arkitektur på Bankplassen.

Om Lemur

Lemur har i en årrekke arbeidet med å omsette aspekter av romlighet til musikkverk. I sitt samarbeid med Arup Acoustic i New York, utviklet de verketCritical Band, et modulært stedsspesifikt verk for rom med stor etterklang. Med verketMikrophonieutforsket ensemblet instrumentenes indre rom og akustikk, og iLemuriahar de arbeidet med komponisten Luigi Nono og arkitekten Renzo Pianos bruk av øyer som kompositorisk og romlig metafor. Ensemblet markerte i 2016 sitt 10-års jubileum med en serie videoportretter og konserter i ulike rom i Villa Stenersen. 

Lemur er Ensemble-in-Residence ved Nasjonalmuseet i 2018 og har i den sammenheng laget installasjonen «Polytop» spesialskrevet for paviljongen i Nasjonalmuseet – Arkitektur. Til utstillingen «Visning» har de laget de to verkene "Hjemme hos" og "Leilighetsportretter".

Lemur består av Bjørnar Habbestad på fløyte, Hild Sofie Tafjord på horn, Lene Grenager på cello, og Michael F. Duch på kontrabass.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold