Avtrykk atelier 39.jpg
Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Workshop i koldnål

29. april 2017–30. april 2017
11:00–15:00

Nasjonalgalleriet

Dette er et kurs for deg som har lyst til å prøve den grafiske teknikken koldnål. Du trenger ikke forkunnskaper for å delta.

Utstillingen «The Great Graphic Boom» tar for seg interessen for grafikk som vokste frem i USA rundt 1960. Vi ser utstillingen sammen med kursleder og kunstner Samoa Rémy. Hun introduserer oss for de ulike teknikkene i verk av kunstnere som; Louise Bourgeois, Helen Frankenthaler, Jasper Johns, Willem de Kooning, Roy Lichtenstein, Agnes Martin, Barnett Newman, Robert Rauschenberg, Frank Stella og Andy Warhol.

I løpet av kursets to dager får du lære hvordan du kan bruke koldnål, med fokus på linje, toner og stofflighet. «Koldnål er en teknikk som forutsetter et fysisk engasjement mens man risser et bilde inn en kobberplate, samtidig som man trenger å lære å kontrollere verktøyet for å oppnå de fine, delikate resultatene som denne teknikken gir mulighet til», sier Samoa.

Samoa Rémy er kunstner, født i Mendrisio, Sveits. Hun bor og arbeider i Oslo og er medlem av Norske Grafikere og Norsk Billedhoggerforening.

Pris: 750 kr for to dager (lørdag og søndag) inkludert kaffe.
Maks deltagere: 15 stk

Meld deg på kurset i koldnål!

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold