Avtrykk-studentenefraKHIO24.jpg
Fra utstillingen «Avtrykk. Tresnitt fra fem århundrer» i Nasjonalgalleriet 2015, med studenter fra KHIO i aksjon. Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Nasjonalmuseet – Kurs og kompetanse: Kvalitetsbegreper i utstillingsproduksjon

11. mai 2017
09:30–15:30

Nasjonalgalleriet, Auditoriet

Meld deg på

Vi legger også denne gangen opp til en veksling mellom foredrag, innlegg, spørsmål, gruppearbeid og diskusjoner! Vi har ekstra mange som bidrar faglig denne gangen.

Kurset skal forsøksvis belyse og klargjøre forskjellige perspektiver på kvalitet på kunsten i møte med publikum.

Program:

  • Hva er kvalitet? Om kunst og ulike måter å forstå og måle kvalitet på

 Jorunn Veiteberg er dr. philos i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. Hun har vært utstillingsleder på Hordaland Kunstsenter, intendant på Galleri F15, redaksjonssjef i NRK Fjernsynet og siden 1995 frilans skribent og kurator. Som professor II ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen 2002-2015 var hun bl.a. knyttet til studiet Skapende kuratorpraksis. Veiteberg er medlem av Norsk kulturråd, og som leder av FoU-utvalget i Kulturrådet har hun vært med på å utvikle forskningssatsingen Kunst, kultur og kvalitet.

  • Hvordan beskrives kvalitet fra produsenten, skolen, eleven og lærerens side?

Ved representanter fra Den kulturelle skolesekken (DKS). AkershusBjørn Kristiansen er produsent DKS (Kulturarv), Vibeke Kirkebø Hegg er produsent DKS (Visuell kunst) og Margrethe Skogheim er kunst og håndverkslærer og medlem av fagrådet i DKS Akershus (Visuell kunst).

  • Fra kunstnerens side – hvordan beskriver kunstneren kvalitet?

Ved billedkunstner Elise Storsveen.

  • Hva er en kurator? Kvalitet som hendelse

Eivind Røssaak er førsteamanuensis ved forskningsavdelingen ved Nasjonalbiblioteket i Oslo, Professor II ved Nordland Kunst og filmfagskole og tidligere gjesteprofessor ved University of Chicago og National Taipei University of Technology. Han arbeider med en artikkel om kuratering for Kulturrådet. Han har vært kulturredaktør i NRKP2 og Klassekampen og kunst- og litteraturkritiker i flere medier. Han har gitt ut en rekke bøker.

Oppgave: Tenk på et element du ville hatt med i en miljøbevisst utstilling eller event. Ta gjerne utgangspunkt i et tema, en debattkveld, en kunstner eller et kunstverk. Les artikkelen av T.J. Demos for inspirasjon.

Anbefalt lesning:

T.J. Demos: “Gardens beyond Eden: Bio-aesthetics, eco-futurism and dystopia at Documenta-13”

Paul O’Neill: “The Curatorial Turn: From Practice to Discourse” (sidene 13-28) i Issues in Curating Contemporary Art and Performance (2007)

-------------

Kursene er et tilbud til våre eksterne samarbeidspartnere i nettverkene.

Kurset er gratis. Deltakerne vil få servert lunsj.

Det er kun 25 plasser, så vær rask med påmelding. Velkommen skal du være!

Om du lurer på noe, ta kontakt med

Helga Gravermoen, ansvarlig for Nasjonalmuseet – Kurs og kompetanse

helga.gravermoen@nasjonalmuseet.no

930 63 714

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold