Konsertforedrag: Glimt fra samlingen og utstillingsåret 2017

14. januar 2017
14:00–15:30

Nasjonalgalleriet

Velkommen til konsertforedrag ved pianist Carolyn Enger og formidlingskurator Lin Stafne-Pfisterer i Nasjonalgalleriets auditorium.

Formidlingskurator Lin Stafne-Pfisterer holder foredrag om noen av Nasjonalgalleriets hovedverk og  trekker frem verk av Johan Christian Dahl (1788–1857) og andre sett i forhold til musikken fra samme periode. Harriet Backer, Kitty Kielland, Eilif Peterssen og Harald Sohlberg var i likhet med Copland inspirert av midtsommernatten. Hva er det med det nordiske lyset i maleriene fra omkring 1900?

Pianist Carolyn Enger har fått strålende kritikker for sin lyriske og dynamiske spillestil, sin varme og personlige tilnærming og sine ektefølte tolkninger av verker fra Beethoven og Schubert til samtidsmusikk. I tillegg til sine mange opptredener, har Enger suksess som plateartist, spesielt med sin utgivelse av Ned Rorems pianomusikk. I Nasjonalgalleriet vil hun spille stykker av komponistene Franz Schubert (1797–1828), Aaron Copland (1900–1990) og Ned Rorem (f. 1923). Sistnevnte var som ung komponist en del av det kunstneriske og sosiale miljøet i etterkrigstidens New York. Amerikansk kunst fra denne viktige brytningstiden er tema for to utstillinger i Nasjonalgalleriet i 2017: «The Great Graphic Boom» og den kommende sommerutstillingen.

Det blir anledning til å se utstillingen «Livets Dans. Samlingen fra antikken til 1950» på egen hånd etter konserten.

Arrangementet er gratis, du trenger kun inngangsbillett til museet.

Velkommen!

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold