Asamisimasa
Asamisimasa

Konsert: Asamisimasa

11. november 2018
15:00–16:00

Nasjonalgalleriet
Auditoriet

Det kritikerroste ensemblet Asamisimasa spiller stykker av internasjonale samtidskomponister som relateres til verk av Harald Sohlberg fra utstillingen «Harald Sohlberg. Uendelige landskap».

I valg av verk ønsker vi å se på hvordan man kan skape relasjoner utenfor selve kunstverket slik Sohlberg tenderer mot realisme og Torvund bryter tvert med et abstrakt tonespråk til fordel for tydelige referanser til forskjellige typer musikk. Samtidig er spennet mellom det urbane og relasjonen til natur veldig fremtredende hos begge to.

Program:

Øyvind Torvund: «10 plans for impossible pieces» (35 minutter)

Laurence Crane: «John White in Berlin» (12 minutter)

Asamisimasa består av: Ellen Ugelvik (klaver, tangenter), Anders Førisdal (gitarer), Tanja Orning (cello), Kristine Tjøgersen (klarinetter), Jennifer Torrence (slagverk).

Øyvind Torvund - 10 Plans (2017)
Hos komponist Øyvind Torvund (f. 1976) møtes melodiske temaer, konseptuelle ideer, akustisk kammermusikk og lyder frambrakt av lo-fi elektronikk og hjemmelagde strengeinstrumenter. 10 Plans er et stykke som presenterer ti idéer om utopiske konserter. Dette er ideer som ikke vil være mulige å gjennomføre i praksis men som allikevel kan fremstilles gjennom musikk akkompagnert av komponistens egne tegninger. Her møter vi pianister som flyr i såpebobler, neandertalere som underviser i kammermusikk, et orkester gjemt dypt inne i en skog og mye annet. Planene danner utgangspunkt for interessante og overraskende musikalske situasjoner hvor komponistens sammenstilling av ulike musikalske uttrykk inviterer til refleksjon omkring tilvante lytteformer. Slik får Torvunds utopiske planer også et politisk tilsnitt. De musikalske møtene er alltid møter mellom ulike mennesker, og refleksjonen omkring musikalsk sammenheng blir derfor også en refleksjon om relasjoner mellom mennesker og kulturer. Stykket er en del av en større serie av planer, komponert for duo Hellqvist/Amaral, Biliana Voutchkova og Alwynne Pritchard.

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold