NG.M.032393.jpg
Adolph Tidemand, «Juleskikk» (utsnitt), 1846 Foto: Nasjonalmuseet

Familiesøndag: Vi leter etter julemotiver og lager juletrepynt

9. desember 2018
13:00–15:00

Nasjonalgalleriet

Nå er vi kommet til andre søndag i advent og julen nærmer seg. Denne søndagen skal vi gå på utkikk etter bilder knyttet til denne høytiden. Vi kommer til å stoppe opp ved snødekte landskap der barn og voksne koser seg med ulike aktiviteter. Foran Lars Jordes bilde «Julegilde» kan vi fantasere om hva som skjer inne bak de lysende vinduene. I Adolph Tidemans maleri «Juleskikk» står en kvinne på stabburstrappa. Men hva er det hun bærer ut i trebollen? Kan det være grøt til nissen?

I atelieret skal vi lage juletrepynt. Vi former kremmerhus som vi kan legge godteri oppi. Mens stabburet på Tidemans «Juleskikk» var plassert på høye stolper for å hindre at mus og rotter forsynte seg av godsakene inni stabburet, skal vi nå brette musetrapper i papir til å henge på juletreet. Slik kan musene lett klatre opp og få smake på godteriet i kremmerhusene. For hvis ingen går i fella, men passer seg for den, skal alle sammen snart få feire jul igjen.

Velkommen til Nasjonalgalleriet!

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold