Familiesøndag: Lag din egen vinternatt inspirert av Sohlberg

2. desember 2018
13:00–15:00

Nasjonalgalleriet

«Vinternatt i Rondane» er et av Harald Sohlbergs mest kjente malerier og et bilde mange har blitt glad i. Men visste du at det tok Sohlberg 15 år før han til slutt ble fornøyd med bildet? Han ønsket nemlig å få til den stemningen han opplevde da han en gang var på skitur med vennene sine en vinterkveld ved Rondane. Underveis malte og tegnet Sohlberg mange forskjellige variasjoner. I dag skal vi kikke på disse bildene. Kanskje ser du et dyr, noen hus eller mennesker som du ikke finner i hans siste bilde. Og kanskje finner du et bilde som du liker ekstra godt.

I atelieret skal du få lage ditt eget stemningsbilde med inspirasjon fra Sohlberg. Først skal vi lage en lasert bakgrunn med akvarell. På denne bakgrunnen lager vi en collage der vi bygger opp vår egen vinternatt. Sohlberg benyttet seg av mørke silhuetter, for eksempel sorte trær og grener som snor seg inn i bildene. Noen ganger ser det ut som trolske vesener. Vi skal også jobbe med silhuetter. Kanskje blir du så fornøyd med ditt bilde at du vil gi det til noen i julegave.

Velkommen!

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold