Konsert med rocketrioen MoE og slagverktrioen Pinquins

15. juni 2017
17:00–18:00

Museet for samtidskunst

Performance er en del av det sentrale nervesystemet i Tori Wrånes kunstnerskap, så derfor har vi i forbindelse med utstillingen «Tori Wrånes. Hot Pocket» laget et performanceprogram.

Vi inviterer i den anledning til konsert med MoE og Pinquins hvor de fremfører verket Frihetens øyeblikk.

Med inspirasjon fra den høyst desperate og sannhetssøkende romanen Frihetens Øyeblikk av Jens Bjørneboe, fremfører MoE og Pinquins et verk som drar lytteren mellom hovedpersonens delirium og hans makabre humor. Utøverne ønsker med dette verket å hylle en av etterkrigstidens sterkeste stemmer både i litteraturen og i samfunnsdebatten – en stemme som alltid tok de svakes side og som stod opp mot overmakten.

Verket er nykomponert og blander samtidsmusikk og eksperimentell rock på en måte som ikke har vært gjort tidligere. Dette spennet i sjanger er essensielt i utformingen av konserten, og musikken er et resultat av møtet mellom bandenes ulike uttrykk.

Pinquins er en grenseoverskridende slagverktrio i stadig utvikling, som er opptatt av å utfordre og utvide formatet de jobber innenfor. Trioen består av Sigrun Rogstad Gomnæs, Johanne Byhring og Ane Marthe Sørlien Holen.

MoE lager rock som ikke hører hjemme noe sted, som bobler over av sin bakgrunn fra støy- og samtidsmusikk. Trioen består av Håvard Skaset, Joakim Heibø og Guro Skumsnes Moe.

Arrangementet er et samarbeid med NyMusikk.

Fri entré!

Velkommen!

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold