Tori Wrånes Polar Zombie
Tori Wrånes, «Shapeshifters», 2016. Foto: James Suter

Performance: «SIRKLING»

19. mai 2017–21. mai 2017

Museet for samtidskunst
Utsolgt!

Nasjonalmuseet presenterer, i samarbeid med Nationaltheatret, Tori Wrånes’ nye performance SIRKLING – det mest omfangsrike verket Wrånes har vist i Norge til nå. Forestillingen med nærmere førti utøvere inngår i Wrånes’ utstilling «Hot Pocket» i Museet for samtidskunst.

Verdenspremiere

I Wrånes’ kunstnerskap viskes de tradisjonelle grensene mellom lyd, bilde og bevegelse ut. Vi inviteres inn i en drømmeaktig, magisk verden der alt synes å være mulig. Utstillingen kan oppleves som en scenografi spredd over flere rom, og det er i denne verdenen performancen SIRKLING finner sted.

I handlingens sentrum står en gjeng lodne dyr som bærer gråstein og synger mens de vandrer rundt i sirkler. Et vindkast høres fra taket, og det er som om vinden har fulgt med dyrenes pels inn i utstillingen. Midt i hovedrommet står en dreiescene. På den sitter publikum og snurrer sakte rundt, som om de var på en reise. Er de tatt til fange, eller er de på ferie i en drøm?

Wrånes’ performancer har vakt stor internasjonal interesse. De siste årene har hun blant annet laget bestillingsverk til Sydney Biennalen, Performa 13, New York, Shilpakala Academy, Dhaka og Lilith Performance Studio, Malmö. 

 

Kjøp billetter her:

 

nationalthetret.gif
Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold