Kopi av Pistoletto2.jpg

Lansering av «Kunst og Kultur»: Hva skal vi med arte poveras filler?

21. mai 2015
17:00–18:00

Museet for samtidskunst, Banksalen

Utstillingsfellesskapet arte povera hadde et kort liv, men kan vise til en overraskende rik virkningshistorie. Vi inviterer til samtale om kunstnergruppen og lansering av Kunst og Kulturs spesialnummer om arte povera.

Kun fire år etter at den italienske kunstkritikeren Germano Celant hadde lansert arte povera, erklærte han i 1971 den samfunnsmessige og estetiske revolusjonen som hadde vært bevegelsens drivkraft, for død:

"Når vi studerer hvordan det står til med motkulturen i dag, arte povera, konseptkunst, gate- og geriljateater, imaginær arkitektur og politisk spontanitet, kan vi slå fast at alle forsøk på å utslette kulturelle myter har mislykkes".

I ettertid fremstår utstillingsfellesskapet arte povera som en kortvarig affære, men med en overraskende rik virkningshistorie.

Arte poveras praksis og relevans
Hva var egentlig arte povera? Hva skilte praksisene deres fra den samtidige prosess- og konseptkunsten? Hva er arven etter arte povera? Og ikke minst; har arte poveras praksiser fortsatt relevans for dagens unge kunstnere?

Dette er noen av spørsmålene Sabrina van der Ley og Andrea Kroksnes, co-kuratorer for utstillingen Fattig kunst – rik arv vil forsøke besvare, under lanseringen av Kunst og Kulturs temanummer. Nummeret er i sin helhet viet arte povera.

Intervjuer for kvelden er Ingvild Krogvig, kurator ved Museet for samtidskunst. Det vil bli gitt en kort innledning ved Kunst og Kulturs redaktør Øystein Sjåstad.

Temanummeret inneholder tekster av Eva Rem-Hansen, Karin Hellandsjø, Bente Kiilerich, Maaretta Jaukkuri og Jørgen Lund. Lanseringen finner sted på Museet for samtidskunst.

Det vil bli servert forfriskninger.

Velkommen!

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold