jazzcode.jpg
Jazzcode. Foto: Olav Olsen, Aftenposten

Konsert med Jazzcode

19. januar 2017
17:00

Museet for samtidskunst

I forbindelse med utstillingen «Like før. Sidsel Paaske (1937–1980)» inviterer vi til konsert med Jazzcode.

Sidsel Paaskes store interesse for jazz smittet over på hennes sønn, Carl Størmer, som spiller trommer i Jazzcode. Størmer har med seg saxofonisten Bendik Hofseth, pianisten Lars Jansson og bassisten Mats Eilertsen, tre av Europas desidert beste og mest markante musikere. På konserten spiller bandet komposisjoner av Hofseth og Jansson.

Bendik Hofseth er mest kjent for å ha tatt over etter Michael Brecker i supergruppa Steps Ahead, men har også markert seg med en rekke kritikerroste innspillinger, som komponist, sanger, bandleder og produsent.

Pianisten Lars Jansson har i en mannsalder vært den mest markante pianisten i Sverige, kjent både fra sitt samarbeide med Jan Garbarek og Radka Toneff, og fra utallige innspillinger med Lars Jansson trio.

I tillegg til å være en av Europas mest ettertraktede bassister, er Mats Eilertsen også en profilert bandleder, med flere plater på det legendariske plateselskapet ECM.

De første trommetimene fikk Størmer av Jon Christensen, en av Sidsels venner. Han har spilt trommer i jazzgruppa The Real Thing på 90-tallet. I tillegg til sitt virke som musiker, utviklet Størmer jazzkoden, en filosofi som viser hvordan små tverrfaglige grupper kan jobbe systematisk med kreativitet, innovasjon og samspill. Sidsel Paaskes hyperkreative arbeidsmetodikk, som sønnen så på nært hold gjennom hele oppveksten, er en vesentlig del av jazzkoden.

Fri entré.

Velkommen!

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold