Debatt om «SIRKLING» med kritikere fra musikk, teater og kunstfeltet

12. juni 2017

Nationaltheatret
Kl. 19.00

19.–21. mai presenterte Nasjonalmuseet, i samarbeid med Nationaltheatret, Tori Wrånes' nye bestillingsverk SIRKLING. Performancen inngår i utstillingen «Tori Wrånes. Hot Pocket» som vises fram til 3. september i Museet for samtidskunst.

I SIRKLING samarbeidet Wrånes med Laura Marie Rueslåtten, klokkenist i Oslo rådhus. Rueslåtten og Wrånes er opptatt av lyd som er nær og lyd som er fjern, og hvordan dette påvirker vår lesing av rommet.

I performancen ble publikum invitert inn i en underlig og ikke definert verden. Sittende i midten av utstillingen, snurret de rundt og ble vitne til at Museet for samtidskunst ble trollifisert av 40 pelskledde vesener som så ut til å vente på noe mer.

Hvordan forholder man seg som kritiker til et verk som bryter med tradisjonelle sjangre? For å få ulike perspektiver på SIRKLING har vi invitert kritikere fra tre ulike felt til diskusjon:

  • Karen Nystøyl, teaterkritiker
  • Marius Emmanuelsen, musikkritiker
  • Simen Joachim Hellsvig, kunstkritiker

Laura Marie Rueslåtten deltar også i debatten. Samtalen ledes av Anne Hilde Neset, direktør for Kunstnernes Hus.

Kvelden avsluttes med DJ Ådne Meisfjord.

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold