Mikkel McAlinden.jpg
Mikkel McAlinden «Fest» (utsnitt), 1995. Foto: Tilhører Preus museums samling

Babyomvisning: Mikkel McAlindens Fest er ikke et barneselskap

22. august 2017
13:00–15:00

Museet for samtidskunst

Vi ønsker deg og babyen hjertelig velkommen til en vandring i utstillingen «SNAP. Dokumentar og portrett. Fotografier fra samlingen»! 

Vi vil spesielt ta for oss fotografen Mikkel McAlinden som arbeider med digitale fotomontasjer og selviscenesettelser. Han manipulerer motivene, og det oppstår en surrealistisk bildeverden som kan skape undring og iblant uhygge hos betrakteren. Flere av McAlindens bilder, som Festen, har klare referanser til maleriets historie. Hver og en kan tolke bildet på sin egen måte, men kunstneren gir oss noen ledetråder i de kunsthistoriske referansene og symbolene om hva som er bildets tema. Hva sier bildet om vår egen tid? Er temaet i bildet tidløst?

Vi ser også på portrett- og dokumentarfotografier til kunstnere som Nan Goldin, Fin Serck-Hanssen, Cindy Sherman og Signe Marie Andersen. Grensene mellom portrett og dokumentar veves sammen. Iscenesettelser og digital manipulering skaper nye muligheter og nye historier om tiden vi lever i.

 

  

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold