Samtidskunsten på flyttefot – Museet for samtidskunst stengte 3. september

Samtidskunsten har startet ferden mot det nye Nasjonalmuseet. Siste åpningsdag i Museet for samtidskunst var 3. september 2017.

Fotoutstillingen «Snap» og den pulserende utstillingen «Tori Wrånes. Hot Pocket» avsluttet Museet for samtidskunsts 27 år lange utstillingsvirksomhet.

Hva skjer med kunstsamlingen?

Samtidskunstsamlingen består av over 5 000 kunstverk innen maleri, skulptur, fotografi, video og installasjoner av hovedsakelige norske kunstnere, som Anna-Eva Bergman, Leonard Rickhard, Bjarne Melgaard og Marianne Heske. Samlingen inneholder også internasjonale kunstnere som Mario Merz, Cindy Sherman, Ilya Kabakov, Louise Bourgeois og Isaac Julien.

Samtidskunsten i det nye Nasjonalmuseet

En stor del av samlingen skal vises i det nye museet. Samtidskunsten vil for første gang presenteres i en samlingsutstilling i fellesskap med design, kunsthåndverk og eldre kunst. Dette vil bli den største og viktigste samlingsutstillingen med samtidskunst i Norge.

I den store lysende utstillingshallen som kommer på toppen av museet, vil omfattende skiftende utstillinger bre seg utover nesten 2400 m².

I tillegg til utstillingsvirksomhet arbeider Nasjonalmuseet med å flytte samlingene fra de gamle museumsbyggene. Flere verk skal nøye tilstandsvurderes, fotograferes og konserveres før de pakkes ned og flyttes til magasiner, og etter hvert til det nye museet. Dette er et omfattende arbeid og en stor del av forberedelsene til det nye Nasjonalmuseet åpner på Vestbanen i 2020.

Mellomstasjonen – mens du venter

Mens du venter på det nye Nasjonalmuseet kan du besøke Mellomstasjonen og bli kjent med det som blir Nordens største kunstmuseum i 2020! Her kan du studere byggeprosjektet, bli med på omvisninger og delta i flere ulike arrangementer med debatt, musikk og kunst.

Du ønskes varmt velkommen til Mellomstasjonen – informasjonssenteret til det nye Nasjonalmuseet!