Et åpent museum

Foajeen til Nasjonalmuseet på Vestbanen er åpen og romslig, med informasjonsskranke, museumsbutikk, et auditorium med 174 plasser og restaurant.

Her blir det plass til både skoleklasser, ­turistgrupper og andre større selskap. Dette er en stor for­bedring sammenlignet med de eksisterende museumsbygningene, som sliter med trange og upraktiske mottaksforhold.

Kunst i sammenheng

Museets faste samlinger vises i første og andre etasje; design og kunsthåndverk i første og billedkunst i andre. I det nye museet blir det dermed mulig å favne et helt gjenstandsfelt, fra eldre tider og inn i samtiden.

Nytt utsiktspunkt

Fra første og andre etasje når de besøkende både det store biblioteket og takterrassen på forsiden av bygget. Terrassen blir et nytt og spennende utsiktspunkt mot Rådhusplassen, havnen og fjorden.

Storslagen hall

I tredje etasje trer man inn i den 2 400 m² store utstillingshallen, som blir et sted for skiftende utstillinger innenfor eldre kunst, samtidskunst, design og kunsthåndverk.

Hallen er et hovedelement i det nye museets arkitektur, som med sin lengde på 130 meter, takhøyde på over sju meter og filtrerte lysinnslipp vil gi publikum en helt egenartet romlig og fysisk opplevelse.

Ikke minst blir hallen stedet der Nasjonalmuseet kan vise utstillinger av en størrelse som de gamle bygningene ikke har gitt anledning til.

Se foredraget med Nasjonalmuseets direktør, Audun Eckhoff, om flytteforberedelser, samtidskunsten i det nye museet, tverrfaglige muligheter og hvordan museet skal bli et godt sted å være for publikum.