Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Videokunst for voksne og barn

Vi nærmer oss den siste helgen av Nasjonalmuseets store videokunstutstilling, «PARADOKS. Posisjoner innen norsk videokunst 1980–2010». I den forbindelse inviterer Museet for samtidskunst til et foredrag om videokunstens vesen og historie. I atelieret får barna muligheten til å lage sin egen videokunst.

Mai Hofstad Gunnes, «An Everywhere of Silver», 2009, videoinstallasjon

Hva er videokunst? Når og hvordan ble dette mediet anerkjent som kunst?  Kunsthistorien er full av myter, og en av dem forteller at det aller første videoverket ble laget av den koreanskfødte kunstneren Nam June Paik den 4. oktober 1965. Med utgangspunkt i denne myten nøster kunsthistoriker Nina Sundbeck-Arnäs Kaasa opp historien om videomediets utgangspunkt og videre utvikling.

I atelieret går vi mer håndverksmessig og lekefullt til verks. Ved hjelp av pixilasjonsteknikk lager vi enkle animasjonsfilmer. Barn i alle aldre er velkommen!

Foredraget vil finne sted lørdag 17. august kl. 14.00 i Museet for samtidskunst i auditoriet i 2. etasje. Atelieret er i 1. etasje og man kan være med å lage animasjon fra kl 13.00 til 16.00.                                         

Les mer om utstillingen «Paradoks. Posisjoner innen norsk videokunst 1980–2010»