Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Verdenspremiere på kinofilmen «EXHIBITION: Munch 150»

Torsdag 27. juni har kinogjengere over hele verden muligheten til å få en smakebit av jubileumsutstillingen «Munch 150», når filmen om utstillingen, «EXHIBITION: Munch 150», har verdenspremiere i om lag 30 land.

Filmen vil gi kinogjengere over hele verden et innblikk i prosessen rundt tidendenes mest omfattende Munch-utstilling. Ved å se filmen vil man få en annen form for kunstopplevelse enn ved et tradisjonelt museumsbesøk.

Filmen tar oss med på prosessen rundt utstillingen, gir oss innblikk i Munchs liv gjennom biografisk materiale og setter utstillingen og Munchs kunst i en større kontekst gjennom intervjuer med norske og internasjonale Munch-eksperter.

– Filmen erstatter selvfølgelig ikke den unike opplevelsen det er å se utstillingen med egne øyne, men den er et godt supplement. Filmen komplimenterer utstillingen – den er både en teaser og et dypdykk, sier Jean-Yves Gallardo, kommunikasjonsdirektør i Nasjonalmuseet.

Bak filmen står det britiske filmselskapet PhilGrabskyfilms.com, som i samarbeid med Seventh Art Productions har utviklet konseptet EXHIBITION: Great Art On Screen som bringer store kunstopplevelser til det store lerretet.

Filmen vises blant annet i USA, India, Frankrike, Russland og Italia. I Norge vises filmen i Oslo, Trondheim og Bergen.

Visninger i Norge 27. juni kl. 20.00

Oslo: Gimle kino

Trondheim: Nova kinosenter

Bergen: Bergen Kino


Les mer om utstillingen «Munch 150»