Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Se vår gotiske elfenbensamling på nett

The Courtauld Institute of Art i London har laget en nettside som viser gotiske elfenbensgjenstander hentet fra samlinger over hele verden. Nasjonalmuseet har bidratt med syv gjenstander fra vår samling.

Korsnedtagelse, Josef av Arimaentea løfter Jesus av korset. H 16,3 cm. Elfenben. Antagelig Frankrike, mellom 1280 og 1340

Nettsiden Gothic Ivories viser elfenbensgjenstander laget i Europa i perioden fra ca. 1200 til ca. 1530, samt nyere kopier. Produksjonen av elfenbensfigurer blomstret i den gotiske perioden, særlig i Frankrike, og mange gjenstander har overlevd i samlinger rundt omkring i verden.

Målet med nettsiden er å inkludere så mye informasjon som mulig samt foto på de gotiske og ny-gotiske elfenbensgjenstandene. Dette vil gi en unik mulighet til å forske på gjenstandenes ikonografi, provenience, opprinnelse, reparasjoner, forfalskninger og mer.

Nettsiden viser allerede over 2800 gjenstander. På sikt vil det være mulig å få detaljert informasjon og se bilder av mer enn 5000 gjenstander fra samlinger over hele verden.