Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Publikasjon: Dysthe Design. Swinging 60

I forbindelse med utstillingen «Dysthe Design. Swinging 60» i Kunstindustrimuseet utgis en omfattende og gjennomillustrert bok på norsk og engelsk, som for første gang oppsummerer Sven Ivar Dysthes design over 60 år.

 

Sven Ivar Dysthes (f. 1931) er en av Norges mest markante designere i etterkrigstiden. Få andre har som Dysthe vært med på å prege daglige og offentlige miljøer i Norge. Også i Tyskland, Storbritannia og USA er hans møbler utbredt. Laminette, 1001, Planet og Popcorn er blant de mest kjente stolene. De to sistnevnte introduserte popdesign til Norge og er nylig satt i nyproduksjon.

Sven Ivar Dysthes sterkeste side som designer er evnen til å gjennomarbeide et produkt ned til minste detalj – og til å finne enkle løsninger på kompliserte problemer. Hans formuttrykk er elegant, internasjonalt og ukunstlet. Den prisbelønnete og høyt dekorerte designeren har bidratt til å sette norsk design på verdenskartet.

Boken selges i Nasjonalmuseets museumsbutikker og distribueres internasjonalt av Arnoldsche. Den er på 200 sider og utgis av Arnoldsche Art Publishers. Redaktør: Widar Halén. Forfattere: Trinelise Dysthe, Thomas Flor og Widar Halén

Les mer om utstillingen