Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Kunstsalong

I forbindelse med grunnlovsutstillingen «Design og mote. Norge 1814» inviterer vi til samtaler om utstillingens ulike tema i Café Solliløkken. Samtalene belyser utstillingens historiske relevans og aktualitet i møte med fagfolk innenfor ulike miljøer.

 

Tiden rundt 1814: Mote i en brytningstid

Torsdag 27. februar kl. 17.30 i Kunstindustrimuseet

Ønsker du å få et innblikk i moten i Norge perioden rundt 1814? Få med deg samtalen mellom eksperter på området om periodens motestiler i møte med vår bruk og tolkning av de historiske draktene i dag. 

Om bidragsyterne:

Kirsti Bræin er professor og fagansvarlig for studieretning klær og kostymer ved Kunsthøgskolen i Oslo. Bræin har bakgrunn som klesdesigner og erfaring fra egen virksomhet. Sammen med Iselin Hafseld har hun stått bak designfirmaet NORI.

Anne Kjellberg er seniorkurator ved Nasjonalmuseet. Hennes spesialområde er motedrakter og tekstiler. Hun har laget utstillinger og skrevet bøker om bl.a. dronning Mauds drakter, brudekjoler og Oslo-moten fra 1900 til 2000.

Stine Sjøgren er systueleder ved Den Norske Opera og Ballett. Sjøgren har en Master of Fine Arts i kostymedesign og scenografi ved Northwestern University i Chicago. Siden 2009 har Sjøgren samarbeidet med Alan Lucien Øyen, senest i forbindelse med forestilling Petrusjka ved Den Norske Opera og Ballett.

Samtalen blir ledet av Cathrine Lorange (Nasjonalmuseet).

Tiden rundt 1814: Det historiske landskapet

Torsdag 6. mars kl. 17.30 i Kunstindustrimuseet

Hør historikerne samtale om perioden rundt 1814: Kulturen, politikken, menneskene og hagekunsten.

Om bidragsyterne:

Bård Frydenlund er historiker ved Institutt for arkeologi, konservering og historie, Universitetet i Oslo. Han har redigert boken «Christianias handelspatrisiat. En elite i 1700-tallets Norge» (2008), skrevet boken «Stormannen Peder Anker. En biografi» (2009), og er i år aktuell med «Spillet om Norge. Det politiske året 1814».

Annegreth Dietze-Schirdewahn er landskapsarkitekt (Universitetet i Hannover), MA of Arts in Garden History (Universitetet i Bristol) og Dr.Scient. (UMB Ås). Hun er førsteamanuensis ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet, NMBU. Hennes forskningsinteresse: Våre fysiske omgivelser i et historisk perspektiv. I boken Garden Art and the Bourgeoisie 1750–1850 (2008), ser hun nærmere på sosiale, politiske og økonomiske aspekter ved hagekunsten i Sør-Norge.

Samtalen ledes av Cathrine Lorange (Nasjonalmuseet).