Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Kun(st) for eliten?

Formidlingsseminar 28.–29. november. Mens stadig flere strømmer til vitensentrene, står flere kunstarenaer tomme. Hvorfor er det slik? Er kunstutstillinger for vanskelige for folk flest?

Tilgjengelig kunst? Baksiden av et bilde av Herman Bendixen med tittel NOR anvendt Nordsjøen. Foto: Børre Høstland, Nasjonalmuseet

Flere sentrale samfunnsaktører har i den senere tid satt fokus på kulturlivets smale nedslagfelt. Særlig museene har fått kritikk for at de henvender seg til «ekspertene» og ikke til folk flest.

Mens stadig flere strømmer til vitensentrene, står flere kunstarenaer tomme. Hvorfor er det slik? Er kunstutstillinger for vanskelige for folk flest? Er det for lite interaksjon, inspirasjon og ny spennende kunnskap å hente der? Hva med de gode opplevelsene? Er kunstmuseene rettet mot en smal elite som er kjent med teorier og faguttrykk?

I en verden full av lettfordøyelige inntrykk burde det kanskje være et stort behov for mer komplekse visuelle virkeligheter, som kan fremkalle følelser og gjøre oss klokere?

Hvordan kan vi formidle det eksklusive, det komplekse og teoretiske uten å ekskludere?

Spennende foredragsholdere fra en rekke fagområder setter fokus på språk og utstillingsdesign, formidlingsteknikker, markedsføring, kuratering og andre sider av tilgjengeliggjøring av kunst.

Sett av 28.-29. november!

Påmelding og mer informasjon kommer i høst. Følg med på våre nettsider!