Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Kjedekjolen som har reist landet rundt

Skoleutstillingen «Kryp, køntri og spaceinvaders» har vært ute på turné siden 2012. I utstillingen blir elevene kjent med Arne & Carlos, og får utforske deres kreative univers.

En av grunntankene bak skoleutstillingen er å bringe elevene inn i Arne & Carlos’ kreative univers, og gi dem en innføring i og en forståelse av designprosessen. Den bærende ideen er å gjenskape designduoens atelier fylt med gjenstander som har inspirert dem. Man møter også nøkkelverk fra kolleksjonene deres, og interaktive stasjoner hvor elevene selv får prøve ut å være skapende designere.

En av hovedattraksjonene er oppdragsverket Modellen, en byste med en uferdig kjole designet av Arne&Carlos. Skjørtet er laget av tekstiltypen stramei og elevene får i oppdrag å brodere sitt eget bidrag direkte på kjolen. Neste skole broderer videre på neste lag og slik blir kjolen et kreativt kjedebrev mellom skolene.

Til nå har elever landet over fylt fem skjørt med fargerike broderier. Skjørtene blir et tidsbilde, som viser hva norske 5.-7. klassinger har vært opptatt av de siste årene.

Les mer om skoleutstillingen «Kryp, køntri og spaceinvaders»