Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Hvordan så Oslo ut i 1808?

I forbindelse med arrangementet «Turist i egen by» søndag 21. april, har du muligheten til å se en rekke interessante Oslo-motiver fra Nasjonalmuseets samling i studiesalen i Nasjonalgalleriet. Se topografiske skildringer av Oslo og omegn og kunstneres gjengivelser av folkelivet i byen fra slutten av 1700-tallet til i dag.

Hans Ditlev Frants Linstows tegning av Akershus sett fra Tjuvholmen i 1808 er en av de eldste tegningene i samlingen med topografisk beskrivende motiv. Akershus festning er kanskje den bygningen som er hyppigst gjengitt av kunstnere i tegninger, skissebøker, prospekter og grafikk. 

Byens folkeliv

En rekke tegninger og grafiske blad skildrer folkelivet i byen: Krisitiania-bohemen, scener fra samtidens bybilde, en hopper i Holmenkollbakken eller raske skisser av medpassasjerer utført på Frognerseterbanen.

Johan Christian Dahls tegning av venn og kollega Peder Balke med skisseblokk i Maridalen er en sjarmerende dokumentasjon av kunstnernes virke tidlig på 1800-tallet.

Besøk oss 

Besøk oss i studiesalen i Nasjonalgalleriet, 1. etasje mellom kl. 14 og 16 søndag 21. april. Her får du se kunstverk, som sjelden stilles ut, på nært hold.

Les også: Studiesalen i Nasjonalgalleriet