Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Høytidlig åpning av Snøhetta-utstillingen på King Saud University i Riyadh, Saudi Arabia

Utstillingen ble åpnet 7. mai av rektor ved King Saud University og statssekretær Morten Høglund etterfulgt av foredrag av Kjetil Thorsen, Snøhetta og Eva Madshus, Nasjonalmuseet. Det ble også undertegnet en samarbeidsavtale mellom Universitetet og Snøhetta.


Byggeplassen i Dhahran, King Abdulaziz Center for World Culture. Foto: Kristina Furnes

Interessen for utstillingen er stor. Dette skyldes ikke minst at Snøhetta har flere oppdrag i Saudi Arabia. På byggeplassen i Dhahran er det full aktivitet og King Abdulaziz Center for World Culture skal stå ferdig neste år. I tillegg tegner Snøhetta en av de viktigste stasjonene til det nye metrosystemet i Riyadh, samt en metrostasjon i Makkah.

Publikum ved åpningen bestod i første rekke av menn, de fleste fra Collage of Architecture and Planning. Men i tillegg til noen norske kvinner, hadde en kvinnelig saudiarabisk arkitekt fått tillatelse til å være tilstede.

Eva Madshus holdt også foredrag på to kvinne-universitet og det jobbes nå for å få flyttet utstillingen til et av disse universitetene etter visningen på King Saud University, slik at kvinnelige studenter og lærerkrefter også kan få anledning til å se den.