Mote før og nå: Gå på oppdagelsesferd i museets draktgallerier!

Kunstindustrimuseets samling: Draktgalleriene
Omvisning og atelier
Fast tilbud

Hva kan klær fortelle oss om tiden de ble laget i? Hva var moderne, og hvorfor ble akkurat det moderne? Omvisningen tar for seg et utvalg fra den historiske draktsamlingen med klær fra ca. 1700–2000, Det kongelige draktgalleri med aftenkjoler fra dronning Maud, kronprinsesse Märtha og dronning Sonja, og drakter fra Pers Spooks motehus i Paris (1977–95). De tre draktgallerienes ulike karakter gir til sammen et rikt bilde av drakthistorie i fjern og nær fortid, og med dette et møte med svært forskjellige moteskapere og deres ulike målgrupper.

Omvisning
Alle går med klær. Klær brukes som beskyttelse mot vær og vind, til hverdags og fest. Det finnes også ulike koder for hva som er forventet av en type klesdrakt, som ikke har noe med klima å gjøre. Hva er det som får oss til å tenke at noe er «gutteklær» og «jenteklær»? Hva er luksusplagg, hva er gjenbruk? Hva tenkte de om dette i gamle dager? Dette er temaer som vil bli tatt opp i omvisningen. De utvalgte draktene er også formidler av spennende historier om hvem som har laget dem – og hvem som en gang har brukt dem. I omvisningen ønsker vi at elevene skal se på historiske og moderne klær med nye øyne, og med dette diskutere elevenes egne oppfatninger av påkledning og mote.

I atelieret får elevene i oppgave å lage en skisse av sitt eget «frie» antrekk inspirert av noe av det de har sett i omvisningen. Oppgaven er knyttet til bevisstgjørning av elevenes eget forhold til klær. Elevene får med seg hjem det de lager i atelieret. 

 Tid:  2 timer
 Klassetrinn:  5. klasse–7. klasse
 Fag:  Kunst og håndverk, sammfunnsfag/historie og norsk (kommunikasjon)
 Antall elever:  28 (klassen deles i to)
 Sted:  Draktgalleriene, Kunstindustrimuseet, St. Olavs gate 1
   

Se flere tilbud

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00