Mote før og nå: Gå på oppdagelsesferd i 1900-tallets drakthistorie

Design og kunsthåndverk 1905–2005
Omvisning og atelier.
Fast tilbud

Hva kan klær fortelle oss om tiden de ble laget i? Hva var moderne og hvorfor ble akkurat det moderne? I museets utstilling «Design og kunsthåndverk 1905-2005» ser vi nærmere på utvalgte motedrakter fra 1900-tallet. Gjennom disse eksemplene diskuterer vi klærnes funksjon og utseende, og snakker om skiftende moter og trender.

Omvisning

Alle går med klær. Klær brukes som beskyttelse mot vær og vind, til hverdags og til fest. Det finnes også ulike koder for hva som er forventet av en type klesdrakt, som ikke har noe med klima å gjøre. Hva er det som får oss til å tenke at noe er "gutte-" og "jenteklær"? Hva er luksusplagg, hva er gjenbruk? Hva tenkte de om dette i gamle dager? Dette er temaer som vil bli tatt opp i omvisningen. De utvalgte draktene er også formidler av spennende historier i forhold til hvem som har laget dem – og hvem som en gang har brukt dem. I omvisningen ønsker vi at elevene skal se på historiske og moderne klær med nye øyne, og med dette diskutere elevenes egne oppfatninger av påkledning og mote.

Atelier

I atelieret får elevene i oppgave å lage en skisse av sitt eget ”frie” antrekk inspirert av noe av det de har sett i omvisningen. Oppgaven er knyttet til bevisstgjørning av elevenes eget forhold til klær. Elevene får med seg hjem det de lager i atelieret.

 

 Varighet:  2 timer
 Klassetrinn:  4.–7. klasse
 Fag:  Kunst og håndverk, sammfunnsfag/historie og norsk (kommunikasjon)
 Antall elever:  28 (klassen deles i to)
 Sted:  2. etasje, Kunstindustrimuseet, St. Olavs gate 1
   

Se flere tilbud

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00