Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Dysthe Design. Swinging 60

Søndag 5. mai åpner utstillingen «Dysthe Design. Swinging 60» i Kunstindustrimuseet. Det er en retrospektiv utstilling om den norske designeren Sven Ivar Dysthe.

Utstillingen belyser Sven Ivar Dysthes (f. 1931) 60 år lange karriere, som en av Norges mest markante designere i etterkrigstiden. Få andre har som Dysthe vært med på å prege daglige og offentlige miljøer i Norge.

Også i Tyskland, Storbritannia og USA er hans møbler utbredt. Laminette, 1001, Planet og Popcorn er blant de mest kjente stolene. De to sistnevnte introduserte popdesign til Norge og er nylig satt i nyproduksjon.

Revolusjonerte skisporten

Som industridesigner har Dysthe tegnet en lang rekke produkter – blant annet reoler, kjøkkeninnredninger, og lamper. Mest nyskapende er hans topunkts skibindinger i hardplast: Symmetric, Racer og Micro for Bergans, som bidro til å revolusjonere skibindinger på verdensbasis.

Sven Ivar Dysthes sterkeste side som designer er evnen til å gjennomarbeide et produkt ned til minste detalj – og til å finne enkle løsninger på kompliserte problemer. Hans formuttrykk er elegant, internasjonalt og ukunstlet. Den prisbelønnete og høyt dekorerte designeren har bidratt til å sette norsk design på verdenskartet.

Har du et retromøbel?

Ta bilde av det og legg det ut på Instagram med hashtag #mittretromøbel.

Les mer om utstillingen «Dysthe Design. Swinging 60»