Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

Det nye lyset

Designer Daniel Rybakken bringer dagslyset inn i lukkede interiører når vandreutstillingen «Det nye lyset» legger ut på en toårig turné.

Foto: Kalle Sanner, Daniel Rybakken

 

I skrivende øyeblikk legges siste finish på utstillingen som produseres av Nasjonalmuseets landsdekkende program.

I utstillingen kan du se at Rybakken undersøker hvordan lyset påvirker mennesker og den arkitektoniske romopplevelsen. Du får se både møbler og lamper, men også romlige kunstinstallasjoner som Rybakken har designet. 

Nyskapende og markant designer

Daniel Rybakken (1984) har markert seg som en nyskapende og markant designer. Han eksperimenterer med dagslys og arbeider med å skape illusjon av dagslys der det ikke finnes.

Han er utdannet fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg og har etablert eget designkontor i Göteborg hvor han i dag arbeider.

«Det nye lyset» åpner på Vest-Telemark Museum i Eidsborg torsdag 21. mars kl 18. Velkommen!

For å finne ut om utstillingen kommer til et sted nær deg, kan du følge turneen på utstillingens nettside.

Vandreutstillinger

Nasjonalmuseet har lang erfaring med å lage vandreutstillinger. Utstillingene reiser over hele landet og tilbys kunstforeninger, kunstnersentre, museer og gallerier i hele Norge.

Utstillingene produseres under samme kvalitetskontroll som våre temporære utstillinger i Oslo, og må i tillegg planlegges nøye for å tåle lange transporter og mange opp- og nedmonteringer mange ganger.

En viktig del av vårt landsdekkende oppdrag er å drive kompetansedeling; alle visningssteder får opplæring i å formidle, montere og vedlikeholde vandreutstillingene vi sender ut.

Vil du vise utstillingen?

Har du et visningssted som ønsker å vise utstillingen, så ta gjerne kontakt med prosjekteleder ida.strom-larsen@nasjonalmuseet.no.