Om Nasjonalmuseet

Om Nasjonalmuseet

200.000 besøk på to måneder

Etter to måneder har jubileumsutstillingen «Munch 150» hatt 200.000 besøk. Det går med andre ord mot besøksrekord for både Nasjonalgalleriet og Munch-museet.


Jubileumsutstillingen «Munch 150» er den mest gjennomgripende presentasjonen av Edvard Munchs kunstnerskap som noensinne er vist. Etter at utstillingen nå har vært åpen for publikum i to måneder, har hele 200.000 vært innom den.

– Vi er svært fornøyde med at så mange fra inn- og utland har besøkt utstillingen, sier kommunikasjonsdirektør ved Nasjonalmuseet, Jean-Yves Gallardo. – Det er fantastiske tall. Internasjonal presse viser fortsatt utstillingen oppmerksomhet, nå i august kan vi glede oss over at europeerne har sommerferie, og i september begynner pågangen fra alle skoleelevene som har jobbet med Munch i år.

En utstilling – to visningssteder

Jubileumsutstillingen «Munch 150» presenterer hovedverk fra alle perioder og vil gi et overblikk over hans enorme livsverk. Utstillingen er delt på to visningssteder. Verk fra 1882–1903 vises i Nasjonalgalleriet, mens arbeider fra 1904–1944 kan oppleves i Munch-museet.

Les mer om utstillingen

For omvisninger og andre aktiviteter i forbindelse med utstillingen og jubileet, se aktivitetskalender på munch150.no