04 hele Baldishol etter konservering.JPG
Baldisholteppet, mellom 1040 og 1190. Billedvev i gobelinteknikk, ullgarn og lin. Fra Baldishol gamle kirke på Nes i Hedmark. Foto: Nasjonalmuseet

Baldisholteppet – en historie om vennskap, riddertid og uløste mysterier og andre tekstile fortellingerSt

Omvisning og atelier

Fargerike prydtekstiler har vært verdsatt gjennom århundrer. I museets tekstilgalleri vises billedtepper fra perioden 1100–1700. Baldisholteppet er et av museets aller viktigste kunstverk og er laget en gang mellom 1040 og 1190. Teppet ble «oppdaget» da Baldishol gamle kirke på Nes i Hedemark ble revet i 1879. Kirken ble bygget i 1600-årene og det er uklart hvor billedteppet befant seg før den tid. Baldisholteppet viser to månedbilder med en figur for hver måned. Hva betyr de to firgurene og hvilke to måneder har vi foran oss? Og hva som har skjedd med de ti andre månedene?

Omvisning
I omvisningen skal elevene utforske Baldisholteppets historie spesielt men også bli kjent med i et utvalg av andre norske billettepper i museets tekstilgalleri. Gjennom Baldisholteppets tematikk i møte med andre aktuelle tekstiler, skal elevene få en forståelse for billedteppet som historieforteller, og som tidsbilder. Hver elev får utdelt et eget aktivitetshefte om Baldisholteppet.

I atelieret lager elevene sine egne broderte månedsbilder inspirert av Baldisholteppets fargerike og ornamentale formspråk.

 Tid:  2 timer
 Fag:  Kunst og håndverk
 Antall barn:  Maks. 28
 Sted:  Kunstindustrimuseet, St. Olavsgate 1

Se flere tilbud

Bestill omvisning

Mer informasjon?
Ring vårt omvisningskontor på telefon 21 98 22 18
Åpent mandag til torsdag kl. 09.00–11.00 og 12.00–14.00